El yapımı özel seramik kupa, Torlak Çiftliği’nde yaşayan 1250 yaşındaki anıt ağaç İDA’dan ilhamla özel üretildi. Armağan Portakal‘ın hayaline uygun olarak SiMi Seramik kurucusu Sibel Akçil tarafından tasarlanmıştır.
Her kupa, tek tek elde üretildi. Üzerindeki ağaç doku, kazıma tekniği ile tek tek elde işlendi. Bu yüzden her biri biriciktir. Doku el ayarıdır, farklılık gösterebilir. Bu özellik kupaya değer katan el emeğidir.
Dayanım ve mukavemet gücü yüksek, pişme rengi beyaz olan yurtdışında üretilmiş özel bir çamur kullanıldı. Fırınlama sürecinde yüksek pişirme ısısına ve gıdaya uygun sır ile sırlandı.
Yalınlığı, zenginliğidir. İyi günlerde kullanılması dileklerimizle,
Kullanım önerisi: Ürünümüzü uzun süre kullanmak için elde yıkayınız. Sert bir malzeme ya da tel ile sürterek temizlemeyiniz.
SIRLAMA ve GÖRÜNTÜ ÖZELLİKLERİ:
Her sır farklıdır. Her sırrın sürümü, açılımı, kaynaşması da içindeki bileşenlerden dolayı farklılık gösterir. İki sır buluştuğunda zaman zaman hoş efektler bırakır. Sanki boya akıyormuş gibi görünse de sırların birbiriyle renk geçişmeleridir.
Elde kazıma yöntemiyle dekorlama yapılan bir ürün olduğu için, sırlandığında yüksekte kalan bölgeler ile alçakta kalan bölgeler arasında ton farkı ve değişimi olması doğaldır. Dekoratif bir görüntüdür.
Kadim sanat seramikte sır, SIRdır.
Kadim zanaat seramikçilik, toprağın ritmidir. Seramik çamuru ve sır bir noktadan sonra kendi kararıyla hareket eder. Üretim sırasında fırın atmosferi, sıcaklığı, nemi etkili olur. Fırın içinde raflardaki dizilişinden etkilenir. Seramik eser, karakterini oluşturur ya da karakteri sayesinde kendi yolunu çizer denebilir. Sırlar arası kaynaşma ve akışkanlıkları kendi karakterlerine ve atmosfer konuşlarına göre şekillenir.
El yapımı seramik ürünlerin özelliği ve güzelliği, hem yapanın hünerini, enerjisini hem de kendi karakteriyle çizdiği yolu ortaya koyar. Bu çok kıymetlidir.
El emeği bizim için hala çok değerlidir.
Sanatçımız Sibel Akçil (SiMi Seramik) Kimdir?
1995 Yılında Çukurova Üniversitesi Seramik bölümünü birincilikle bitirdi. 2000 yılında kendi seramik atölyesini açarak bir ilke imza attı. Üniversite eğitim yılları dahil seramik sanatıyla olan birlikteliği 30 yıla yaklaşmaktadır. 15 yıl boyunca aktif olarak kendi atölyesinde seramik kursları açtı. Üç yıl Denizli Halk Eğitim Merkezi'nde seramik öğretmenliği yaptı. Yol arkadaşı Mine Erdoğan ile karo fayans, büyük duvar panoları gibi bir çok butik ve özel tasarım seramik çalışmaları gerçekleştirdi. Şiir konspetli bir otel için değerli şairlerimizin büstlerini yaptı. Denizli'de öğrencileriyle birlikte karma sergiler açtı. Kişisel sergilerini Bodrum Gümüşlük'te sergi salonunda açtı.
Sanatsal tercihi butik, kişiye ve mekana özel projeler üstünde çalışmak oldu. Kendi sözleriyle: "Sevgili Armağan'ın hayali olan İDA projesi benim için çok kıymetli ve özeldir. Ben seramiği gönlünü vermiş bir emekçiyim. Öğrenmeye devam ediyorum. Emeğe ve Emekçiye kıymet veren herkese sevgilerimle."